Några av djuren.

Idag har jag förutom ut och insläpp, ryktat och promenerat 4 ponnys . Två av dem är 1 år och de andra 2 år. Är meningen att jag ska lära dem gå " fint " vilket är lättare sagt än gjort med den ena. Som ser spöken överallt, hon vill helst småspringa med huvudet på sned. Men vi jobbar på det, gick nog 7 varv runt släpvagnen innan hon insåg att den inte var farligt... 
Men spökerna kommer säkert vara tillbaka där imorgon igen ;) 
Det är även tre hundar på gården och de följer med nästan hela tiden. 
Bilen på den sista hunden är inte så bra, får försöka ta en bättre bild imorgon. 
Detta är den lilla snälla 1 åringen, som jag försökte tvätta benen på idag. 
Hur har eran onsdag varit ? 
Ha det bra,
// Sandra 

Tiden går snabbt

Tiden går snabbt, har redan varit i Australien i en månad och här på gården i över en vecka!! 
Trivs bättre nu med, har kommit in i rutinerna och gått bredvid i shopen. På torsdag har jag mitt första pass. Idag var jag där och lärde mig kassan. Men vill fortfarande inte svara i telefonen ;) 
Annars lunkar det på här, igår körde jag bilen in till stan. Med mer bilar, rondeller och korsningar. Okej stan är inte så stor. Men trafiken räckte för att göra mig svettig. Ingen tutade eller kollade konstigt på mig. Så jag är nöjd ! Fick även på en av ettåringarna på transporten igår. Vilket visade vara första gången för honom. Han är väldigt rädd av sig men gick på utan problem. Okej jag hade en hink med mat framför nosen på honom, men ändå. Plus poäng för mig, yeay . 

Kört bil!

Hej !
Nu har jag kommit in lite mer i det här livet.  Morgon och kvällsrutinerna är  samma varje dag. Igår hängde jag med till butiken. 
Den är ganska liten, lite som krysset hemma. De serverar hamburgare, Mackor, pommes och annan snabbmat. Ska nog gå att trivas där. Problemet blir om jag måste svara i telefonen. Många här har en rejäl dialekt, som jag inalltid förstår och på telefon. Beställa matnteiktigt vet vad det är. Haha, hoppas det är någon annan där när det ringer.  
Idag har jag bockat av en av alla sakerna på att göra listen. 
Kört bil på vänstersidan!! 
Kan meddela att jag, bilen och alla andra på vägen överlevande. Kan ju vara för att jag bara gjorde en högersväng, körde rakt fram i 2 mil och sen en till högersväng. inte så svårt. Det svåraste var att blinkersen och vindrutetorkaren satt på andra sidan mot hemma. Råkade oxå blinka åt fel, gjorde ju inte mycket när jag var den enda på vägen ;) 
Ska oxå påpeka att det inte var så att jag inte vågade svänga på 2 mil. Utan jag skulle till butiken. 
Ha det bra, 
/ Sandra

Nytt ställe

Nu har jag kommit till ett litet ställe som heter Narrabi. Ca 8 timmar nordväst om Sydney. Eller jag bor inte i staden, utan 2 mil utanför. Helt platt och redan nu ganska torrt. 
Vad gör jag då här ?? Jo jag jobbar hos ett par som föder upp welsh mounten ponnys. De har 15 hästar och inom vilken dag som helst, snart en till. Ett av stona ska föla :) 
Det jag inte visste innan, är att många farm jobb härborta, inte är betalda i lön. Utan bara mat och boende. Ink. Där jag är nu. Det bra är att man inte spenderar några pengar, men man tjänar heller inga. 
Men jag ska även jobba extra i deras butik. Så lite kommer jag tjäna. 
Det finns betalda farm jobb, men de är svårare att få. Har därför redan börjat kolla och söka. För detta stället tror jag inte jag blir långvarig på. Det funkar, men är det lite ensamt och tråkigt..  
Idag har vi hämtat 250 balar hö, ryktats några hästar och städat hagarna. Spännande, eller hur 😝
Det är nog någon mening med att jag ska vara här. Får bara vänta och se vad det är. 

Jackaroo and Jillaroo school :)

Tillbaka i verkligheten igen, denna gång var vi utan internet och täckning i 5 dagar...
Denna veckan har varit jättebra !!! 
Vi blev upplockade i en gammal buss, där ljuddämparn inte var mycket att ha. Vi körde 1 timme, var av 2 mil var på grus/sand väg. Eller man kunde knappt kalla den väg, det var väldigt kuperat. Kulle upp och kulle ner. Men bussen tog oss ända upp. 
Väl framme var det väldigt fint, hästar överallt, ett boningshus, ett hus där vi skulle bo och verkstad. Jag är inte varn vid att en så stor gård inte har något stall/ladugård. Det behövs ju inte här. 
Vi packade in, fick the som var kokt på öppen eld, nästan all mat var lagad över öppen eld. Satt även där på kvällen och pratade, super mysigt. 
Fick våra hästar, jag fick en brun fin häst, Snoopy ( Snobben) hette han. 
Vi fick lära oss natural horsemanship, rida på västern sett, mota kor/ får från hästryggen, klippa får, se på när de slaktade ett. Men det var frivilligt. Vi fick oxå använda lasso, försöka fånga en kalv, märka, kastrera och öronmärka kalvar och Sätta staket mm. 
Vi fick testa på många olika saker och sättet att göra och hantera djur på är väldigt olikt här och hemma. Det är tuffare här. 
T.ex. Tog vi hästarna på morgonen, borstade och sadlade. Lät dem stå till efter lunch, uppbunda. De bara stod där. Det är ett helt annat tänk än hemma. 
Både bra och dåligt antar jag. 
Under de här dagarnas jag sett massor av kängurus :) 
De hoppade runt överallt, såg dem när vi åkte bil. 
En gång när vi skulle mota ihop några kor, satt det en bara ca 10 meter från mig och Snoppy, coolt :) 
Har även ätit kängrukött, de har lite som älgjakt hemma, fast med kängru här. Same same, but different ! 

Sammanfattat har jag haft en toppen vecka, öppnat upp ögonen lite, lärt mig massor, haft sjukt kul och lärt känna nytt folk. 
Nu sitter jag i Tamworth, ska snart bli upplockad av mitt nya "jobb" . Men det får ni mer Info om snart, för jag vet inte smycket själv än. 
Lite bilder från veckan, 









En dag på stranden

Idag har jag, Saga och Elin varit på Manly Beach. En strand som ligger 30 minuter med färjan från Sydney. Super fint, lite likt Bondi, men mysigare. Kan vara för att det var väldigt varmt och skönt idag ! Mysig gågata med butik, restauranger och caféer och stranden var väldigt fin den med. Låg och solade, åt medtagna mackor till lunch. Gick runt och kollade lite och sen solade vi lite till. Råkade få en super duper fin shorts bränna... Även om jag smörjde in mig mycket tog solen bra. Lite för bra när jag hade shortsen ;) 

Imorgon lämnar jag Sydney för Tamworth och cowboy skolan. Ska bli spännande och lite nervöst. Har ju inte bokat någon resa därifrån för hoppas/tror de ger mig ett jobb efter kursen. Men ingen aning om var och vart för ställe. Beror på vilket man är bäst på! 
Har därför ingen aning om när jag kommer ha Internet nästa gång. Kanske redan imorgon eller inte fören om mer än en vecka. 
Ni får därför vänta och se när nästa uppdatering kommer. 
Ha det bra, 
Kram, 
// Sandra 

Sydney Harbour bridge :)

Igår kväll gick vi över Sydney Harbour Bidge, en bro som går över vattnet och delar stan. Hade jättefin utsikt över operahuset och stan. Bara gick och njöt, så fint !! 
Vi hade först sett maze runner 2, rekommenderar den verkligen! Lollo och Josse, gå och se den när den kommer ut, ni kommer inte bli besvikna 😜
Vi käkade sen pizza, men Sydney är ingen pizza stad. Så vi fick gå runt och leta en stund. Men så gott när vi väl hittade ett ställe. 
Lyxade efter det till det med en glass på McDonalds, som vi åt medan vi gick över bron. Det var en eftermiddag/kväll av ren njutning och lyx 😍 
Livskvalité på högnivå, men fick passa på, för idag har våran grupp börjat splittras. Idag åker Rebecka till Newcastle. Men träffar henne igen på söndag. För hon har oxå bokat in Cowboy skolan. 
På söndag åker jag till Tamworth och på måndag åker de andra två tjejerna lång norr upp för att plocka frukt. 
Blir spännande med något annat, skönt med semester och bara vara i Sydney. Men pengarna går åt snabbt och börjar bli lite långtråkigt. Känns bra att lämna stan snart för landsbygden och jobb :) 
Lite bilder från igårkväll,

Hittade en ny blixt på kameran, så är rätt nöjd med bilderna.
Rebecka och Saga som jag gick över bron med. 
Vi träffades på flyget hit. 



Ha det bra,
// Sandra 

Blue mountains

I förrgår var jag och två andra tjejer i Blue mountains.
Det är en national park ca 2 timmar från Sydney. Vi tog tåget dit och sen var det smidigat att gå runt där. Det påminde lite om Grand Canyon i USA, men med en massa träd! 
Det varierade väldigt mycket i temperatur, ibland frös vi i jacka och tröja och en stund senare svettades man i t-shirt..
Det var en fin dag och utsikten var jättefin :) 
Rekommenderar det varmt om någon råkar ha vägarna förbi Sydney ! 
Här kommer lite bilder. 
Enjoy, 





// Sandra 

A day at the bank

Hej! 
Idag har vi fått mycket gjort, passade på eftersom det var måndag. 
Började på banken, fixade färdigt vårt bankkonto och fick bankkortet. Sist vi skulle göra detta låg hela systemet nere, så har inte kunnat göra det fören nu.. 
De startade även ett sparkonto till pensionen, så fort jag har fått jobb. Pensionssparar jag både i Sverige och Australien ;) 
Men när jag lämnat landet, får jag tag på de pengarna. Tur det! 
Näst på tur var kontoret, där jag fick lite mer information om cowboy skolan och även lite annan bra info. Ställt mig på tur på dagsjobb här i Sydney. Ifall det skulle dyka upp något denna veckan, man vet aldrig sa de. 
Vi åt sen lunch, risotto med kyckling och pesto, mums ! 
Mest ätit pasta de senaste dagarna, det är smidigast att laga på boendet, eller yoghurt och flingor som vi åt ikväll. 
Sen var vi tre stycken som gick till medicare, där fixade vi ett kort som gör att vi inte behöver betala lika mycket/ inget alls om vi går till läkarn, eller måste ligga inne för något. Var lite krångligt, men nu är även det fixat. 
Nu tror jag allt sådant fix är gjort. Så imorgon blir det nog lite shopping :) 
Ha det bra, 
// Sandra 


Surf camp

Nu är jag tillbaka i verkligheten igen, efter en veckas surf läger. 
Vi var på ett ställe som heter, seven Miles beach.
2 timmar söder som Sydney. Där bodde, åt och surfade vi. Samma sak varje dag. Var ett gäng på ca 40 stycken, mest tyskar, svenskar och Britter. En blandning av surf instruktörer, de kom lite överallt ifrån. Det var ett härligt ställe. Vi vaknade och åt frukost, vid 9.30 var det dax att ta på sig vårtdräkterna. Ganska kallt och blött.. 
Hade två timmars surflektion, började på stranden och sen fick vi gå ner i vattnet och surfa. Efter det var det dax för lunch och vila. 
På eftermiddagen hade vi en till lektion innan vi duschade, åt kvällsmat och umgicks innan alla var så trötta och gick och la sig. 
Man hade ganska ont i kroppen och lite blåslagen av alla avtrillningar, men ville ändå inte missa någon lektion. 
Någon gång i mitten av veckan fick jag lite flyt och tyckte därför det blev roligare :) 
Det var roligt att testa på, ångrar det verkligen inte. Men tror inte jag kommer surfa något mer. Om jag inte har med mig någon som kan guide mig mellan alla regler i vattnet och hjälpa mig hitta rätt vågor ! 
Här kommer lite bilder från veckan :) 











Sista dagen klädde vi ut och surfade runt utklädda ! 



// Sandra 

Livet i New Jersey.blogg.se

Hej! I denna bloggen kommer det att handla om mitt lilla äventyr i Australien :) Häng med om ni vill !

RSS 2.0