En kvälls uppdatering

Hej!
I går kom min nya kollega, en backpacker från Tyskland. 
Så har försökt lära henne vad jag gör, vilket är intressant när jag inte kan allt själv.. 
Men det har gått bra och det är kul med lite sällskap! 
Annars rullar det på, matar kalvar, mjölkar, rider, har lärt mig hur jag ska träna hästarna. Matar mer kalvar, flyttar staket och städar. 
Långa dagar, men det funkar bra. Dagens höjdpunkt var att hämta korna med hästen. Vi var ett bra par och jobbade bra ihop. Vilket vi inte alltid gör ! 
Har nu lagat och ätit kvällsmat, och ska ta det lugnt tills jag ska sova, 
Hoppas allt är bra med er!
Kram Sandra. 

God Jul !

Vill önska er alla en god jul !
Hoppas ni hade en bra julafton och att resten av julhelgen blir trevlig. Känns inte riktigt som jul, är varmt, inget julpynt och ingen familj.. Men igår ( julafton) fick jag lite ledigt på dagen och åkte och såg på en galopp tävling, min första. 
Det var roligt, men kanske inget jag vill göra så ofta.
Idag fick jag ett paket av han jag jobbar för, choklad :) 
Det är varmt och svettigt, runt 35 grader, perfekt julväder. 
Vi har därför bara gjort sånt som måste göras idag och efter mjölkningenkommer grannen över. Ikväll kommer även den nya tjejen hit, ska bli roligt. 

Cairns

Från min dagstur till port Douglas och regnskogen. Där jag såg en krokodil, hade en vandrande pinne i håret och såg barriär revet möta regnskogen! 

Från min snorkeltur i det stora barriär revet ! Matning av 50 kalvar! 
En fin morgon när jag tog in korna. 

40 svettiga grader!

Hej!
När jag kom ner till Melbourne tyckte jag det var kallt. Hade två tröjor och mössa på morgonen, men det blev varmare på dagen. Uppe i norra Queensland behövdes aldrig en tröja och inte långbyxor heller. Men nu har värmen kommit ner hit också, i helgen kommer/ har det varit runt 40 grader. Svettigt att jobba i. 
Vad gör jag då på mitt nya jobb? 
Jo jag matar kalvarna, mjölkar, ger alla andra djur mat och vatten, flyttar staket, städar, tvättar, diskar och rider. 
Håller fortfarande på att lära mig rutinerna. 
Rebecka som jag tog över jobbet från, vi ska resa tillsammans när jag är färdig här.
 

Vi red vid en sjö en kväll, och avslutade med att bada med hästarna. Första gången, så cool känsla när hästen simmade, men svårt att sitta kvar!
 
Blandade bilder från Sydney dagarna och Narrabri.Bilder från ett grått och regnigt Bondi. 

Från mitt och Sagas besök på IKEA.
Kan nu checka av ikea besök i Europa, USA, Asien och Australien. 


Detta inlägget skulle lagts ut för mer än en månad sedan. Vet inte varför det inte funkade.. Men bättre sent än aldrig! 

Mjölkgården nästa!

Hej !
Jag har haft fullt upp sedan jag kom till mjölkgården i söndagskväll. Har försökt lära mig så mycket som möjligt, börjat jobba vid 5.00 fram till kvällen. När vi har varit färdiga har vi oftast åkt iväg någonstans på kvällen. Tex. Åkt iväg och ridit två gånger eller träffat Rebeckas kompisar. Det har varit roligt, men långa dagar och lite sömn.. Vilket har gjort det svårt att komma ihåg alla rutiner. 
Mest ska jag ta hand om kalvarna och hjälpa till att mjölka, i mjölkgroppen och ta hand om hästarna. 
Imorgon åker Rebecka, henne jag ska ta över efter, så då blir jag själv. Men den 25 kommer det en tjej från Tyskland så det är inte sålänge jag är själv. 
En längre uppdatering kommer imorgon eller i helgen. 
Ha det bra, 
/ Sandra 

Tillbaka i civilisationen

Hej!
Nu var det längesen sist, hade inget bra internet där ute på gården..
Efter 4 veckor var det tyvärr dax att åka därifrån, hade gärna stannat längre. Men nu är jag i Cairns och ska vara här tills söndag. Njuta av lite semester, sen flyger jag ner till Melbourne. Där har jag fått jobb, på en mjölkgård!! Ett av de få jobb jag inte ville ha innan jag åkte hit.. men jag ska ta över efter en kompis och ska bara jobba där 1,5 månad. Är svåraste tiden att få jobb nu och eftersom jag bara vill ha det runt en månad. Så passade detta jobb väldigt bra. 
Därför var jag tvungen att åka ifrån gården jag var på igår. 
Det var med lite tårar i ögonen jag åkt därifrån, det var en speciell plats. Man kom nära djuren, våra tre mjölkkor som vi mjölkade två gånger om dagen. Har fått starka underarmar och träningen gav resultat. I slutet mjölkade jag färdigt en ko på 20-25 minuter! 
Våra tre kalvar vi har värmt upp mjölk och matat tre gånger per dag. De var helt galna och söta på samma gång. Sista veckan fick vi två nya småkalvar, som gick med korna och som vi skulle försöka få dia. Tillsist gick det och vi spenderade många timmar med dem. Såg till att de hade det bra och gosade med dem. 
När jag skriver vi, menar jag, mig själv och Jens den tyska backpacker. Vi gjorde nästan allt tillsammans, han är kvar där ett par dagar till. Försöker " lära upp" några andra vad vi har gjort med korna och kalvarna. Eftersom vi redan var där när korna kom, är det ingen som riktigt vet hur vi har gjort saker och ting. Vi har fått testa oss fram, men nästan alltid haft roligt medan vi gjort det! 

Våra dagar har mest bestått av mjölkning på morgonen, matning av kalvar, frukost paus. Efter det kan vi ha gjort lite vad som helst, städat, varit barnvakt, fixat något hos korna eller jagat grisarna som alltid rymde..
Gav korna lunch, vi åt lunch och kalvarna fick lunch. 
Efter det brukade vi se en film, vi började alltid dagarna först och avslutade bland de sista. Vi fick inte betalt som många andra där och vi gjorde lätt våra 4-6 timmar. Därför tyckte vi att vi kunde se en film mitt på dagen, när det oxå var som varmast. 
Jag hade en liten tv i mitt rum, typ i samma storlek som en datorskärm, med en repa mitt i. Men den funkade bra! 
Efter det åkte vi ibland och badade i ån, eller gjorde något litet jobb. Innan det var dax att gå och mjölka igen vid 17.30. 
Hann mjölka färdigt, ge korna och kalvarna kvällsmat och ta en dusch innan våran kvällsmat var färdig. 
Avslutade oftast dagen med en till film. 
Här kommer lite blandade bilder därifrån :

Ån där vi badade, så varmt! 
Skjulet vi mjölkade i, har förbättrat det och byggt om lite. 
Ställningen till vänster mjölkade vi en och band en till höger och hade grejerna i mitten. Bilder från när jag mjölkade och när kalvarna diade. 
Några bilder kom visst på fel håll, men ni får vända på huvudet. 


Lite mer bilder från området, massor av kängurus på kvällarna. 
Mer bilder kommer snart, när jag har lagt in dem i ipaden. 
Blev ett långt inlägg, får se vem som orkar läsa hela. 
Höra snart igen, kram Sandra 

Livet i New Jersey.blogg.se

Hej! I denna bloggen kommer det att handla om mitt lilla äventyr i Australien :) Häng med om ni vill !

RSS 2.0