Tvärtom landet

I Australien är det väldigt mycket som är tvärtom eller olikt mot vad det är hemma. Här kommer lite exempel: 
* Om någon hade missat, så kör de bil på vänstersidan. 
Men vi har inte listat ut om de går på höger eller vänstersidan. 
* Man står till vänster i rulltrappan och går till vänster i trappor. 
* De äter allt möjligt till frukost. T.ex vårrullar, hamburgare ( trodde de skämtade när någon ringde innan 9 och beställde en hamburgare..), eller varför inte lite pommes med brunsås eller kycklingsalt? Också en konstig kombo. Salt med kyckling smak, det kan de ha på allt. 
Likadant tjock brunsås, antingen på Pommesen.Eller på en macka med rostbiff. Lite nya kombinationen. Mycket friterat! 
* Någon som alltid är på en vanlig hamburgare, är sallad, tomat och skivad rödbeta. De älskar rödbetor i detta land. Vilket passar mig, men gillar mer den färska framför den inlagda som de har här. 
* De flesta tv program börjar halv, tex. X factor börjar 19.30. Så på kvällen börjar det bra program vid 19.30 eller 20.30. Istället för 20 eller 21 hemma. 
* Radion har nyheter vid kvart över, istället för prick. 

Finns fler saker, men som jag inte kommer på nu. Listan får fortsätta.. 
En sak till, är att längta efter regn i oktober, eller ja längta efter regnet överhuvudtaget. Här är det fortfarande torka, vi har fått lite regn. Det har varit många mindre stormar, det blåser upp och känns som ett riktigt oväder är på gång. Men så går regnet precis förbi oss. Vi har sett regnet längre bort och hört åskan. Men allt vi fick var ett par droppar...

Snart dax att lämna Narrabri

Hej ! 
På fredag morgon åker vi mot Sydney, i två bilar 4 personer och 3 hästar. Jag har längtat kan man säga ! 
Den sista tiden har varit seg, känt mig ensam och inte gillar jobbet i shopen. Men tiden har gått fort och snart åker vi. 
Sen sist har det inte hänt så mycket, förra veckan gjorde vi en liten dagsutflykt. Vi åkte till Brisbane och tillbaka. För att hämta hem en häst.,åkte vid 4.30, kom hem runt 21... Den mesta tiden spenderade vi i bilen, på en guppig väg. Kändes i rumpan och ryggen dagen efter. 
Förutom det har jag varit hemma eller i shopen. 
Ryktat hästar, de ska vara i toppskick till helgen, så ska helst rykta tre hästar dagligen, en timme var...
Men idag slapp jag, har därför packat lite, tvättat och tagit det lite lugnt. Snart tid att sätta fart igen, hästarna ska in och matas. 

Vad har jag då för planer efter detta??? 
Ja det kan jag tyvärr inte svara på för det vet jag inte själv än. Om jag hittar/får ett bra jobb, tar jag gärna det. Annars ska jag börja resa, men har inte bestämt mig om jag ska resa väst-, eller östkusten eller södra delarna. Landet är stort och hinner inte med allt. Hoppas att jag stöter på någon annan backpacker som vill resa och har bil. Som jag kan hänga på. Jag börjar med ett par dagar i Sydney. Sen får vi se vad som händer :) 
Gårdagens storm, men kom inget regn..


" stallet" 


Min bil, den kommer jag sakna.
Ha set bra, 
Kram Sandra 

Wifi är tillbaka

Vi har nu fått tillbaka vårat Wifi .
Vilket jag är väldigt glad över. Eftersom jag inte har några kompisar här, är det väldigt skönt att kunna prata av sig via viber eller Skype  med någon där hemma. Igår lånade jag till och med en dator på stans bibliotek. Som för övrigt var väldigt trevligt! 
När vi ändå är inne på biblioteks besöket. Måste jag berätta vad som hände efteråt. 
Jag tänkte stanna till i en liten park på vägen hem. Efter att ha snurrat runt lite på parkeringen, eller ja, det som skulle se ut som en parkering. Ställde jag bilen, tog med mig kameran och gick runt lite. Några meter bort stod det en man i ca 60 års ålder och hade problem med sin bil. Han gick fram o tillbaka med motorhuven öppen. Han såg ut att behöva hjälp, så efter lite övervägande med mig själv, gick jag fram. Frågade om han behövde hjälp. Tänkte att han skulle säga nej , att han redan hade ringt efter hjälp eller något liknade. 
Han svarade att han behövde hjälp. Bilen hade bara dött och han visste inte vad som var felet. Kunde jag vara så snäll och köra honom till mekaniken 5 min bort ? 
Ee, ja visst det kan jag göra, svarade jag. 
Gick lite nervöst till bilen, men han var trevlig och vi pratade på. Bästa delen var att han trodde jag kom från Canada :) 
Svängde in på bil firman och han tackade jättemycket för att jag hade hjälpt honom. 
Jag sa att det var inga problem och körde därifrån, skrattandes åt vad jag precis hade gjort . Men hoppas på karma, att någon annan hjälper mig, nästa gång jag är i behov av det. 

kort inlägg

Hej ! 
Lite problem med Internet, vårat Wifi har tagit slut. Mitt internet är väldigt segt, så blir bara ett kort inlägg om att jag lever och är kvar på gården. Mesta tiden går åt till att rykta hästarna . Vilket är sådär, men med radion på, funkar det. Hörs mer när Wifi är tillbaka :) 
Kram Sandra

kort inlägg

Hej ! 
Lite problem med Internet, vårat Wifi har tagit slut. Mitt internet är väldigt segt, så blir bara ett kort inlägg om att jag lever och är kvar på gården. Mesta tiden går åt till att rykta hästarna . Vilket är sådär, men med radion på, funkar det. Hörs mer när Wifi är tillbaka :) 
Kram Sandra

kort inlägg

Hej ! 
Lite problem med Internet, vårat Wifi har tagit slut. Mitt internet är väldigt segt, så blir bara ett kort inlägg om att jag lever och är kvar på gården. Mesta tiden går åt till att rykta hästarna . Vilket är sådär, men med radion på, funkar det. Hörs mer när Wifi är tillbaka :) 
Kram Sandra

KvällsbesökDetta gäng var och hälsade på igår. Tyvärr var de lite för långt bort för att få en jättebra bild. Hoppas fortfarande på att få den typiska Australien bilden, Solnedgång och hoppade kängurus ! 
Hoppas det kommer ut fler ikväll, sista kvällen för mig själv. 
Har idag, som de senaste fem dagarna. Jobbat i shopen och är nu tillbaka. Ska slappa lite, innan jag har tänkt att tvätta och efter det är det dax för kvällsarbetet. Men har tänkt att " fuska" lite. Har tänkt att inte släppa in den enda hästen som ska vara inne. Utan ge honom ute. Så kan jag äntligen ta sovmorgon imorgon :) 
Kram Sandra  

Oj så kan det gå!

Brukar surfa runt på en hemsida som heter gumtree. 
Det är lite som blocket, men jag kollar bara på jobbsidan. 
De lägger upp mycket backpackersjobb. Har mest kollat på gårdsjobb. Kommer nya varje dag. Har sökt ganska många, men inte fått något svar fören den senaste veckan. 
Hittade ett jobb i norra Queensland, som en assisterande häst tränare och allt i allo. Skulle hjälpa en jätteduktig " cowboy" med att träna hästar i westernstil, ta hand om hästarna och valla kor mm. Lät väldigt roligt, precis sånt jag vill göra. Sökte och 20 minuter senare fick jag svar! 
Visade sig att de åkte förbi min lilla stad, alltså vad var chansen att de skulle göra det. Där de bor ligger typ 15 timmar härifrån! 
Var tvungen att berätta för de jag bor hos att jag råkade söka ett jobb och att de skulle åka förbi här senare på kvällen. 
Lite pinsamt, men de tog det bra. Åkte för att träffa dem. De var trevliga, pratade med dem medan de rastade hästarna. 

De skulle höra av sig om jag fick det eller inte. När jag kom tillbaka kollade vi tillsammans upp deras Facebook sida. Hon jag bor hos hade inga kompisar som gillade deras sida o hon fick en dålig känsla om dem. Så dagen efter smsade hon några hästkompisar som bor i det området. ( hon känner VÄLDIGT många).
Nästan ingen hade hört talas om dem, även om de bodde väldigt nära. En hade hört om dem, men hade inget bra att säga... 
En ringde till och med en annan i område och även denna sa att de var väldigt specialla.... 
Det kändes inte bra, bestämde mig för att om de ringde tillbaka skulle jag tacka nej. 
Men de har inte hört av sig än, så fick det nog ändå inte. 
Tur, för har redan tackat nej till tre andra jobb... Får sluta söka jobb.. Har nu bestämt mig för att stanna här två veckor till. Sen åka söderut och resa runt lite. Om jag inte råkar söka ett till jobb igen...


Huset för mig själv, eller ja nästan..

Imorse åkte de jag bor hos på en show i Sydney. De ska vara där tills söndag. Fram till dess har jag gården för mig själv! 
Ska ta hand om de kvar varande hästarna, inte så svårt när de tog med sig dem som vi gör mest med. Ska även mata, vattna och ta in äggen från hönsen. Vilket jag inte gillar, ska alltid ligga någon tjurig höna på äggen, ska alltid picka på mig med. Sen är det även två katter och tre hundar som ska få mat och vatten. Men det går ganska smidigt. De har tyvärr satt mig att jobba i shopen varje dag med. Men där tjänar jag pengar. Så det är väl inte så farligt. 
Det går bättre och bättre att jobba där. Men idag kom det in en gubbe med en grym dialekt, tog fyra gånger innan jag förstod vad han ville ha!! Men han erkände att han hade en rejäl dialekt. 
Lite bilder ifrån ikväll. Tyvärr var det inga kängurus framme, brukar vara framme när solen går ner. Får hoppas de kommer fram imorgon. Ha det bra ! 
Kram Sandra 

Showtime

Lite bilder från helgens show :) 
Igår morse åkte vi till Manilla, 2 timmar härifrån. Gick upp vid 4.45 för att åka iväg en timme senare. Åkte med tre stycken hästar . Det var lite annorlunda. Massor av hästar, mest mellanstora ponnys. Det var uppvisning av unghästar, ston, hingstar, Shetlandponnys till stora hästar. De visade upp dem ridna, körda i fina vagnar eller gående bredvid. 
Gulligaste va alla shettisar med vagn. Jag fick vara med och leda en show. Den första, men försökte följa efter. Var lagom lätt när min häst bara ville kolla på killhästen bredvid... 
Men för att vara första gången, gick det bra ! 
Annars stod jag mest bredvid och höll i hästarna som inte var med. Hon vann i några klasser och kom tvåa i några. Så när vi åkte därifrån, trötta efter många varm timmar i solen. Var vi nöjda ! 

Så här " stilig " var jag...

Uppdatering

Nu kommer en liten uppdatering, började dagen i shopen 7-13. 
Nu i eftermiddag/kväll har vi tvättat de tre hästarna som ska med på tävlingen imorgon. Tvättat, ordentligt med schampo och balsam, målat i det vita och svarta i pälsen. Målat hovarna, rakat ansiktet och en del annat jag aldrig sett tidigare. 
Nu vid 21 är vi äntligen färdiga, hon har packat transporten och allt annat ska vara förberett. För åker redan 5.45, tar ca 2 timmar till tävlingen. Vilket de tycker är nära ! 
Tänkte passa på att lägga upp lite blandade bilder från tiden här :) men internet är väldigt segt, så får se om de kommer med. Annars får det bli nästa gång. 
Ha det bra,
// Sandra

Fel tid

Igår natt ställde vi om klockan, men framåt istället för bakåt. Allt är tvärtom här. I alla fall, jag visste inte om mobilen skulle ställa om sig själv. 
Tog bort inställningen där den byter automatiskt, och flyttade fram den en timme. 
Ställde klocka på 6 o gick och la mig. Klockan ringde och jag gick upp. Gav hästarna i mörkret och åkte iväg. skulle börja jobba i shopen vid 7. När jag kört en liten bit ser jag att klockan i bilen är 4.50... Alltså hade min mobil ställt om sig själv plus att jag hade gjort det. Så råkade gå upp 4 ( eller med bytet var den 5).. Inte konstigt jag var trött. 
Men körde försiktigt in till stan. Tur var det för jag var nära att köra på en kängru!! Det är väldigt vanligt att köra på dem, speciellt vid gryning och skymning. De dras till ljuset på bilen, så de hoppar upp ur diket, på bilen. Men eftersom jag körde ganska långsamt och de är som vildsvin, hårda. Så hände inget med bilen eller kängrun. 
För att jag körde långsamt och var lite sen ( trodde jag) från början. Var jag framme vid 6.15. väntade lite i bilen, hade snabbt internet och hon jag skulle jobba med var tidig. Behövde bara vänta ca 20 min. 
I natt fölade stoet vi väntat på, en liten brun tjej. Ska jobba i shopen några timmar idag med. Men sen ska jag tillbaka och sköta om nu alla 16 hästarna ;) 

Helg, men inte ledigt.

Fredagkväll, men här är det ingen skillnad på veckodagarna.. 

Eller just nu är det de. En av sönerna ska åka till Singapore och tävla i galopp. Han är en av Queenslands bästa Jockeys. Han ska vara iväg i några månader. Då det blev bestämt lite snabbt, åkte mamman upp till honom idag. En enkel resa på 6 timmar. Kommer tillbaka på söndag någon gång. 
Sedan en längre tid tillbaka var det bestämt att den andra sonen och hans tjej och dotter skulle komma hit. Så nu är de här över helgen. 
Fram tills mamman kommer tillbaka har jag mest ansvar över hästarna. Men är inte så svårt. 
Nu har det börjat bli riktigt varmt , idag hade vi ca 30 grader och det går uppåt. Men är knappt jag vågar ha shorts, för de säger att det finns en del ormar här. Även giftiga spindlar och jag som inte är rädd för spindlar. Men här kan både de stora och små spindlarna vara farliga..  såg en jättestor spindel i en box igår. Men den försvann innan jag hann döda den...

Livet i New Jersey.blogg.se

Hej! I denna bloggen kommer det att handla om mitt lilla äventyr i Australien :) Häng med om ni vill !

RSS 2.0